Mindfulnesstraining & stresspreventie

Leer hoe je de wereld op pauze kan zetten door in het hier en nu en tot rust te komen! 

Door stil te staan en zonder oordeel te kijken naar automatische (stress)reacties wordt het (h)erkennen ervan gemakkelijker.  Met mildheid leer je luisteren naar dat ‘innerlijke stemmetje’, maar laat je oordeel varen. We gaan aan de slag met eenvoudige ademhalings -en lichaamsgerichte oefeningen en laagdrempelige mindfulnesstechnieken die je bewust denken en handelen stimuleren. Belemmerende oordelen en overtuigingen leer je herkennen en ompolen zodat er meer ruimte komt voor rust/impact/vertrouwen in je werk en je dagelijks leven. Geen ervaring vereist !

Coaching 'Speciaal' voor drukke ouders op zoek naar gezinsrust

"Relèèèèks, Mam!"  Krijg jij deze reactie ook wel eens van kindlief, als je vriendelijk vraagt om de ontplofte bom in zijn of haar slaapkamer een tikkeltje aan de kant te vegen? 
Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan, met die 101 andere akefietjes op je to do-lijst in het achterhoofd.
Toch heeft je kind een punt! Alleen is het soms lastig om je 'uit-knop' te vinden in de hectiek van alledag! 
Mindful parenting, vrij vertaald naar aandachtig opvoeden, geeft je handvaten om te 'relèèèèksen' in je ouderschap.
Zonder de regie over je kinderen te verliezen. 
Zonder jezelf te verliezen. 

Laat je drukke bestaan niet in de weg staan van een fijne verbinding met je kinderen!  Merk je dat jouw ouderschap ontaardt in één van de vele taken op een eindeloze ‘to do’ lijst, terwijl je vergeet te genieten?  Heb je soms het gevoel dat je geen gelegenheid krijgt om te recupereren en eens rustig stil te staan bij je eigen behoeften? Ervaar jij je ouderschap als een constante en voortdurende ‘overbevraging’ door je kids, je partner, je werk, …  ? Schrik je regelmatig van jouw (of kinds) geschreeuw in huis? Heb je behoefte aan opvoedingsrust en balans in plaats van opvoedingsstress en strijd?

Tijdens deze coaching neem je de tijd om eens lekker -zonder oordeel- te kijken naar dit alles. Je leert hoe je tot rust kan komen ondanks een druk gezinsleven. Je neemt de kans om letterlijk en figuurlijk adempauze te nemen, ondanks de vaak stressvolle, drukke periode waarin je leeft in een gezin met jonge kinderen. Mindful ouderschap is een methode om spanning en stress in de ouderlijke ‘reactiviteit’ te herkennen, te begrijpen en te verminderen. Deze coaching is voor ouders (mama’s, papa’s, plusouders, grootouders, …) of andere opvoeders die op zoek zijn naar extra flow en zingeving in het ouder-zijn, die  alert zijn voor alarmsignalen die het lichaam of het humeur uitstuurt, of die bewust willen worden van valkuilen (zoals perfectionisme, …).

We gaan tijdens 1 op 1 coachingsessies op zoek naar handvaten die de opvoedingsrust en de interactie tussen jou en je kinderen ondersteunen. Je krijgt tips voor fysieke, mentale en emotionele ontspanning en bewustwording. Je krijgt praktische oefeningen die opvoeden en ouderschap (nog) aangenamer maken, en die het hele gezin ten goede komen.

Transformatiecoaching volgens de Script-As-Methode

De Script-As-Methode (SAM) is een toegankelijke en praktische ‘training’ van de geest, waarbij mensen op creatieve en ontspannen wijze hun gevoel ontwikkelen en zelfbewustzijn creëren. Je krijgt levensinzichten en leert jezelf, je valkuilen, en je verleden beter te begrijpen en te aanvaarden. Je verwerft nieuwe mogelijkheden om in je kracht te staan en harmonie en balans te ervaren.